24.12.2018
Gert-Jan van den Bergh heeft een kritisch opiniestuk geschreven over de wijze waarop in Nederland met naziroofkunst wordt omgegaan. Hij gaat in op de door de Restitutiecommissie gehanteerde belangenafweging. Hierbij wordt het belang van het museum (vaak de bezitter van het werk in kwestie) afgewogen tegen het belang van degene die restitutie van een naziroofkunstwerk vraagt. Deze gehanteerde norm krijgt ook internationaal veel kritiek en wordt in strijd geacht met de zogeheten Washington Principles. Zie voor meer info hier het artikel
Gert-Jan van den Bergh en Martha Visser staan de erven Lewenstein bij in hun kunstrestitutieclaim inzake Kadinsky’s Bild mit Häusern
Petra Charbon
Petra A. Charbon schreef samen met Jan Trap in het jubileumnummer van ArbeidsRecht.
Het artikel gaat over de zogeheten Van Kalmthout-leer, die beoogt ‘vluchten in ziekte’ van met ontslag bedreigde bestuurders te voorkomen. Het artikel is hier te vinden:
https://lnkd.in/eejvitav
Op de Dag van de Persvrijheid heeft Villamedia een belangrijk artikel gepubliceerd van onderzoeksjournalist Stella Braam. In het artikel deelt Braam haar reactie op het klachtenrapport van 30 april jl., dat zij ontving van directeur-generaal van de AIVD, Erik Akerboom, naar aanleiding van haar klacht.
Het is alleen mogelijk een concurrentiebeding op te nemen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd als er in de arbeidsovereenkomst een (extra) motivering staat in dit verband. In die motivering moeten de zwaarwegende bedrijfsbelangen staan die de werkgever heeft om 'deze specifieke werknemer' aan 'dit specifieke concurrentiebeding' te binden. Een algemene, bedrijfsbrede motivering volstaat dus niet.