Zoek binnen de Bergh Stoop & Sanders websiteken

Tien geboden ter voorkoming van bestuurdersaansprakelijkheid in tijden van COVID-19

27.03.2020

Dient betalingsonmacht te worden gemeld en hoe? Met welke belangen moet ik als bestuurder nu rekening houden? Over welke acties moet ik de RvC inlichten en over welke de AvA? Staat het mij nog vrij om nieuwe overeenkomsten aan te gaan?

Het zijn momenteel extreme tijden voor ondernemers en bestuurders. Moeilijke keuzes zullen moeten worden gemaakt; of zoals premier Rutte formuleerde: “op basis van maximaal 50% van de kennis die je hebt, moet je 100% van de besluiten nemen.” Wanneer de risico’s groter zijn, liggen claims op de loer. Die claims kunnen gepaard gaan met bestuurdersaansprakelijkheid. Door de Corona-crisis gelden mogelijk verzachtende omstandigheden. Toch is het raadzaam de bestaande voorschriften uit wetgeving en jurisprudentie nader te bestuderen.

In onderstaande PDF vindt u hierover een blog met een tiental geboden als handvatten ter voorkoming van bestuurdersaansprakelijkheid.

Heeft u vragen over bestuurdersaansprakelijkheid of good governance? Neem dan contact op Caspar Scholten (scholten@bergstoop.com), Adriaan Stoop (stoop@berghstoop.com) of Maarten Sanders (maartensanders@berghstoop.com)

 

Tien geboden ter voorkoming van bestuurdersaansprakelijkheid in tijden van COVID-19

Meer nieuws

Artikel Martha Visser en Auke van Hoek in het Maandblad voor Vermogensrecht

Bergh Stoop & Sanders breidt uit

The Mobile Company gets acquired by Apadmi

Caspar Scholten

Caspar Scholten bespreekt nieuwe noot voor de JOR – Matigingsgronden bij bestuurdersaansprakelijkheid zijn limitatief

Caspar Scholten