Zoek binnen de Bergh Stoop & Sanders websiteken

Berber Brouwer op BNR over de juridische achtergrond van de Onno Hoes-affaire

12.08.2015

Oud-Burgemeester Onno Hoes wil af van de beelden die Powned uitzond van hem, flirtend met een jongeman. Mosterd na de maaltijd, meent advocaat Berber Brouwer, al heeft Hoes wat haar betreft inhoudelijk wel degelijk een punt.

De hele affaire dateert al van december vorig jaar, benadrukt Brouwer, advocaat mediarecht bij Bergh Stoop & Sanders. Dus het is eigenlijk gek dat hij nu aandringt op het stoppen van verdere verspreiding van de beelden.” Inhoudelijk heeft Hoes zeker een punt omdat die heimelijk gemaakte opnamen niet gemaakt en zeker niet uitgezonden hadden mogen worden. “Het is een heel ernstige inbreuk op zijn privacy en ook een burgemeester heeft tot op zekere hoogte recht op een priv√©leven.”

Beluister het geluidsfragment:

 

Misstanden

Alleen als er een ernstige misstand aan de kaak gesteld wordt, is het maken van de beelden te rechtvaardigen. En dat is volgens Brouwer in de verste verte niet aan de orde. Vandaag wordt in de rechtbank in feite alleen geoordeeld over het spoedeisende gehalte van de vorderingen, al wordt daarmee volgens Brouwer wel een voorschot genomen op het eindvonnis. “Hoes kan in feite alleen maar hopen op een soort rehabilitatie. Je kunt het zien als een kort geding binnen het kader van een bodemprocedure.”

Bron: BNR (link naar bericht / link naar het audiofragment)

Meer nieuws

Artikel Martha Visser en Auke van Hoek in het Maandblad voor Vermogensrecht

Bergh Stoop & Sanders breidt uit

The Mobile Company gets acquired by Apadmi

Caspar Scholten

Caspar Scholten bespreekt nieuwe noot voor de JOR – Matigingsgronden bij bestuurdersaansprakelijkheid zijn limitatief

Caspar Scholten