Menu

Caspar Scholten per 1 juli benoemd tot partner

Per 1 juli is Caspar Scholten benoemd tot partner bij Bergh Stoop & Sanders. Scholten is actief op het gebied van het ondernemingsrecht, zowel in de advies- als procedurele praktijk. Hij richt zich op de bestuurdersaansprakelijkheid en geschillen tussen aandeelhouders. Ook adviseert Scholten bedrijven bij (internationale) overnametrajecten.

Lees meer

Petra Charbon in NRC.next : wat buiten kantoor gebeurt, kan je wel je baan kosten.

Petra Charbon in NRC next over de mogelijkheid om ontslagen te worden als gevolg van gedragingen in de privésfeer. In principe mogen mensen in hun vrije tijd doen wat ze willen, maar dat verandert als het privégedrag invloed krijgt op het werk.

Lees meer

Maarten Sanders en Gert-Jan van den Bergh treden op voor de Staat Oekraïne in de strijd om het “Goud van de Krim”.

In februari 2014 werd de Krim geannexeerd door de Russische Federatie. Daardoor ontstond een strijd over de terugkeer van de uit de Krim afkomstige kunstvoorwerpen die zich op dat moment in het Amsterdamse Allard Pierson Museum bevonden voor de tentoonstelling “De Krim, Goud en Geheimen van de Zwarte Zee”. Moesten deze terug naar de musea op de Krim, of naar het Oekraïense Nationaal Museum in Kiev?

Lees meer

Gert-Jan van den Bergh en Bindu De Knock staan Danh Vo en Galerij Bortolozzi bij

De internationaal gerenommeerde kunstenaar Danh Vo werd door de omstreden kunstverzamelaar Bert Kreuk aangeklaagd. Bergh Stoop Sanders staat de kunstenaar en zijn galerie bij.

Lees meer

Maarten Sanders en Maurits Jan Voogt begeleiden investeringsronde Black Bear Carbon

Black Bear Carbon is een jong bedrijf dat duurzame technologie heeft ontwikkeld om carbon black te winnen uit oude autobanden. Carbon black wordt gebruikt in autobanden, rubber en verf en is ook bekend als toner in printers. Een aantal private en institutionele investeerders heeft geïnvesteerd in Black Bear Carbon.

Lees meer

Gert-Jan van den Bergh in de Volkskrant over restitutie van roofkunst

Gert-Jan van den Bergh pleit in een opiniestuk voor de Volkskrant voor teruggave van alle roofkunst. Hij merkt daarbij op dat om onder claims op door nazi's geroofde kunst uit te komen, oneigenlijke argumenten worden gebruikt.

Lees meer