Menu

Ontslaan lastiger door nieuwe Wet – Petra Charbon in De Volkskrant

Het ontslagrecht is versoepeld. Dat was het idee bij veel werkgevers toen op 1 juli 2015 het gemoderniseerde ontslagrecht van kracht werd. Maar in de praktijk blijkt de rechter streng.

Lees meer

Maarten Sanders en Maurits Jan Voogt begeleiden Invivo/NSA bij de acquisitie van Daavision

Met de acquisitie van Daavision versterkt Invivo/NSA de productie en marketing van gespecialiseerde diervoederadditieven.

Lees meer

Adriaan Stoop spreker op de UNDP conferentie in Beiroet

Adriaan Stoop spreekt op de conferentie van de UNDP over Electoral Dispute Resolution (EDR) en de rol van de media daarin.

Lees meer

Berber Brouwer op BNR over de juridische achtergrond van de Onno Hoes-affaire

Oud-Burgemeester Onno Hoes wil af van de beelden die Powned uitzond van hem, flirtend met een jongeman. Mosterd na de maaltijd, meent advocaat Berber Brouwer, al heeft Hoes wat haar betreft inhoudelijk wel degelijk een punt.

Lees meer

Caspar Scholten, Dewi Krop en Benno Verburgt publiceren hoofdstuk in het boek ‘Geschriften vanwege de Vereniging Corporate Litigation 2014-2015’: “De tijdelijk bestuurder: daadkrachtig op eieren lopen”.

De Ondernemingskamer benoemt in een enquêteprocedure in toenemende mate een tijdelijk bestuurder, die in de wet, jurisprudentie en literatuur dezelfde rechten, plichten en bevoegdheden als de statutaire bestuurder toekomen. Maar is de OK-bestuurder wel een ‘normale’ bestuurder? Hij wordt benoemd, geschorst en ontslagen door de Ondernemingskamer, die hem bij zijn benoeming vaak specifieke taken oplegt en ruime bevoegdheden toekent. Ook bestaat er discussie over de verantwoordingsplicht van de tijdelijk bestuurder, wie bevoegd is hem decharge te verlenen en welk aansprakelijkheidsregime op hem van toepassing zou moeten zijn. Bovendien wordt de tijdelijk bestuurder benoemd als gevolg van een conflict en moet hij doorgaans in een gespannen situatie binnen de rechtspersoon functioneren.

Lees meer

Caspar Scholten per 1 juli benoemd tot partner

Per 1 juli is Caspar Scholten benoemd tot partner bij Bergh Stoop & Sanders. Scholten is actief op het gebied van het ondernemingsrecht, zowel in de advies- als procedurele praktijk. Hij richt zich op de bestuurdersaansprakelijkheid en geschillen tussen aandeelhouders. Ook adviseert Scholten bedrijven bij (internationale) overnametrajecten.

Lees meer