Houdt zich bezig met alle aspecten van het arbeidsrecht. Zo adviseert en procedeert zij op het gebied van collectief en individueel arbeidsrecht (waaronder het ontslag van statutair bestuurders), medezeggenschapsrecht en arbeidsrechtelijke aspecten van fusies en overnames. Veel ervaring met (het begeleiden van werkgevers bij) reorganisaties en het opstellen van toestemmingsaanvragen bij het UWV. Behandelt verder ook regelmatig complexe ontslagzaken, verzuimdossiers en disfunctioneringszaken.
Individueel en collectief ontslagrecht
Reorganisaties en sociaal plan
Arbeidsomstandigheden en -voorwaarden (onder meer thuiswerken en flexwerken)
Medezeggenschap
Ziekte, re-integratie en WIA-aanvragen (of bezwaar)
Disfunctioneringsdossiers
Opdracht- en managementovereenkomsten
Bergh Stoop & Sanders (2014 – heden)
Loyens & Loeff (2010 – 2013)
Post Academische Leergang Arbeidsrecht Erasmus Universiteit Rotterdam (2016)
Law Firm School (2012)
Beroepsopleiding Advocatuur (2011)
Vrije Universiteit te Amsterdam (2010; cum laude)
Lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
Meerdere arbeidsrechtelijke publicaties in tijdschrift ArbeidsRecht
Bestuurslid Stichting Behoud Waterland
Overige (buurt)initiatieven voor de regio Landelijk Noord
Hanneke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het rechtsgebied Arbeidsrecht geregistreerd. Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde rechtsgebied.
Op de Dag van de Persvrijheid heeft Villamedia een belangrijk artikel gepubliceerd van onderzoeksjournalist Stella Braam. In het artikel deelt Braam haar reactie op het klachtenrapport van 30 april jl., dat zij ontving van directeur-generaal van de AIVD, Erik Akerboom, naar aanleiding van haar klacht.
Het is alleen mogelijk een concurrentiebeding op te nemen in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd als er in de arbeidsovereenkomst een (extra) motivering staat in dit verband. In die motivering moeten de zwaarwegende bedrijfsbelangen staan die de werkgever heeft om 'deze specifieke werknemer' aan 'dit specifieke concurrentiebeding' te binden. Een algemene, bedrijfsbrede motivering volstaat dus niet.
Vorige week oordeelde het Benelux Court of Justice dat de merkaanvraag voor VAN WONDEREN STROOPWAFELS te kwader trouw en dus nietig is. Eerder, in 2022 wees het Benelux Office for Intellectual Property (BOIP) de vordering tot nietigverklaring nog geheel af.