Menu

De re-integratieverplichtingen van de werkgever en de billijke vergoeding

In de Special van het tijdschrift ArbeidsRecht over de billijke vergoeding staat een bijdrage van Petra Charbon die zij samen met Christine Kehrer schreef. Het re-integratieproces bij ziekte zit vaak vol met valkuilen en hobbels en wanneer het niet goed loopt kan dat een werkgever soms duur komen te staan. 

Lees meer

Artikel Hanneke van Andel in ArbeidsRecht: ‘de rechten van de personeelsvergadering bij reorganisaties’

Hanneke van Andel heeft een artikel gepubliceerd in het maandblad ArbeidsRecht over de rechten van de personeelsvergadering bij reorganisaties.

Lees meer

Martha Visser in “Spijkers met Koppen” over het Restitutiebeleid voor de Naziroofkunst na rapport Commissie Kohnstamm

Martha Visser bij Spijkers met Koppen om te praten over herziening van het restitutiebeleid voor Naziroofkunst na het rapport van de Commissie Kohnstamm

Lees meer

Gert-Jan van den Bergh houdt lezing op de Art Law Conference over het Nederlandse restitutiebeleid

Gert-Jan van den Bergh werd uitgenodigd om te spreken op de Art Law Conference georganiseerd door The University of Bonn en Het Centrum voor onderzoek naar het Nederlands jodendom. Op de conferentie gaf hij commentaar op het recente rapport van de Commissie Kohnstamm over het Nederlandse restitutiebeleid voor nazi-geroofde kunst.

Lees meer

Publicatie Nynke IJzerman en Fanny Sax in maandblad Arbeidsrecht over de ‘I-Grond’

De i-grond is in januari 2020 toegevoegd aan de redelijke gronden voor ontslag en maakt het mogelijk de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

Lees meer

Invoering mondkapjes- en vaccinatieplicht door werkgevers mogelijk?

De mondkapjes en de vaccinaties leiden (ook) in het arbeidsrecht tot discussies. Mag je als werkgever verplichtingen opleggen? Over de mondkapjes is recent een uitspraak gedaan door de rechtbank Midden-Nederland (lees hier). De werkgever had de loonbetaling aan één van zijn werknemers (een chauffeur/bezorger bij een banketbakker) opgeschort omdat die weigerde een mondkapje te dragen. Dat mocht de werkgever doen van de rechter, in die specifieke omstandigheden.

Lees meer